top of page
1.

Vul de Hungry Bin tot drie kwart met een basis van vochtig compost. Deze moet vochtig maar niet nat zijn, zoals een uitgedrukte zwam, en zou genoeg vloeistoffen kunnen doorlaten.

2.

Leg de wormen op de oppervlakte van deze basis.

3.

Voeg nog een losse laag van ca. 2-3 cm kleingemaakt bioafval toe. Je kunt de oppervlakte met vochtig krantenpapier of een jutezak afdekken. Laat het deksel gesloten omdat wormen niet van direct licht houden. Zo voorkom je ook dat insecten en kleine diertjes de Hungry Bin binnen kunnen komen.

Het design van de Hungry Bin maakt het mogelijk om hem te verplaatsen om zo de standplaats aan het weer of jaargetijde aan te passen. Wees voorzichtig als je de Hungry Bin beweegt want een volle Hungry Bin kan tot 125 kg wegen. Voordat u de Hungry Bin verplaatst zorgt u voor voldoende grip.

Kantel de Hungry Bin ca. 15° en kiep het voorzichtig op de wielen. Verplaats de Hungry Bin niet over gladde oppervlakten, zijwaarts over steile hellingen of trappen.

De Hungry Bin plaats je het beste op een beschutte plaats in de schaduw. Je kunt het ook op het balkon, in een garage of kelder plaatsen.

 

De ideale temperatuur voor de Hungry Bin ligt tussen 15° en 25° C. Plaats de Hungry Bin zodanig dat het niet aan extreme temperaturen is blootgesteld, vooral in de zomer. Temperaturen boven de 35° C kunnen de wormen schaden en hun aantal sterk verminderen. 

Wat je nodig hebt
Standplaats en Temperatuur
Hungry Bin bewegen
Hungry Bin bewegen
Standplaats en Temperatuur
Wat je nodig hebt

Hier kun je de complete Hungry Bin handleiding als PDF downloaden (Engels).

Met de 

Hungry Bin beginnen

Je hebt nodig: 

  • Als eerste habitat voor de wormen ca. 80 liter compost, potgrond of kokosvezels (beschikbaar in de handel). Kies geen turf, deze is voor compostwormen te zuur. 

  • Ongeveer 500 g wormen zijn voldoende om met de Hungry Bin te beginnen.
    Voor snelle resultaten bevelen wij aan om met ca. 2.000 wormen (komt overeen met ca. 2 kg) te beginnen. Hoe meer wormen in het begin worden ingezet, hoe sneller de Hungry Bin op het volle vermogen komt. De volle capaciteit van de Hungry Bin bedraagt ca. 3 kg. Het aantal compostwormen groeit snel, onder ideale omstandigheden kunnen ze hun aantal binnen 3 maand verdubbelen. De wormen hebben maar 3 maand nodig om in voortplantingsstadium te komen, babywormen komen na ca. 3 weken uit. 

  • Kleingemaakt bioafval.

  • Vochtig krantenpapier of een jutezak als afdekking

 

De wormpopulatie is zelfregulerend. Het aantal wormen wordt alleen bepaald door de hoeveelheid en de aard van het voer.

 

Klik op onderstaande afbeeldingen om deze te vergroten.

bottom of page